Simauutteella marinoitua broileria


Vappusimaa varten ostetusta simauutepaketista yli jääneet pussit kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa. Siman sitruksinen maku ja hunaja sopivat täydellisesti kanan kanssa, joten ylijääneillä simauutteilla voi kätevästi marinoida esimerkiksi mehukkaita reisipaisteja. Marinadi toimii myös muihin kananpaloihin jos reisipaisteja ei ole saatavilla.

Simauutteella marinoitua broileria
4
1 h
6-8 broilerin reisipaistia
1 pss Tuoppi Kotisima -simauutetta
1 dl oliiviöljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
pieni nippu lehtipersiljaa
suolaa
pippuria

Sekoita marinadin ainekset ja upota kanan reisipaistit marinadiin vähintään 30 minuutiksi tai enintään pariksi tunniksi. Taputtele suurimmat marinadit pois kanoista ja paista kuumalla pannulla noin 5 min tai kunnes nahka ruskistuu. Varo polttamasta kanoja, sillä simauutteen sokerit karamellisoituvat helposti. Siirrä uunipellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa kypsäksi, noin 15 min. Tarjoile esim. sitruunamarinoidun punajuurisalaatin kera.