Saaristolaisleipä – Joulun itse tehty ruokalahja


Joulun paras lahja on itse leivottu leipä. Saaristolaisleipä on helppo valmistaa yhdestä pakkauksesta. Valmista kylkeen herkullinen päärynäpyree ja tarjoile leipä päärynälastujen ja sinihomejuuston kera.

Saaristolaisleipä – Joulun itse tehty ruokalahja
8
2 tunti 5 min, lisukkeiden valmistusaika 30 min
1 kpl Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä jauhoseos
100 g sinihomejuustoa
1 kpl päärynä ohuina lastuina
Päärynäpyree
2 päärynää
3 rkl sokeria
1 cm pala inkivääriä
1 kanelitanko
1 dl omenamehua
ripaus suolaa

Valmista päärynäpyree:

Poista päärynöistä siemenkota. Leikkaa päärynät pieniksi kuutioiksi. Karamellisoi sokeri paistinpannulla paahtamalla ja lisää joukkoon päärynät sekä inkivääri. Sekoita tasaiseksi ja anna hautua muutama minuutti.

Lisää joukkoon omenamehu ja kaneli. Keitä, kunnes päärynät ovat kypsiä ja seos hieman sakenee. Nosta kanelitanko pois ja purista seos tiheän siivilän läpi. Mausta ripauksella suolaa ja anna jäähtyä.

Leikkaa sinihomejuustosta pieniä paloja ja paahda niitä grillivastuksen alla uunissa tai kaasulampulla.

Leikkaa saaristolaisleivästä pieniä suupaloja ja paahda ne voissa rapeiksi toiselta puolelta. Kokoa saaristolaisleivän päälle päärynäpyreetä, paahdettua sinihomejuustoa ja päärynäviipaleita.

Voit myös valmistaa saaristolaisleivän päälle suosikki sienisalaattireseptisi tai meidän punajuurihummuksemme.