Ruskea sienikastike


Ruskeat herkkusienet ovat oikein maittavia voissa paistettuina, joten ne kannattaa tarjoilla ruskean kastikkeen kera lihapullien sijasta. Lisukkeeksi toimii perinteisesti perunamuusi sekä puolukkahillo.

Ruskea sienikastike
4
50 min
2 pkt Champ ruskeita herkkusieniä
2 tl suolaa
1 rkl voita
½ dl vehnäjauhoja
8 dl kasvislientä
2 dl kermaa
3 maustepippuria murskattuna
2 laakerinlehteä
Perunamuusi
400 g jauhoista perunaa
3 dl täysmaitoa
80 g voita
2 tl suolaa

Lisää nokare voita paistinpannulle ja ruskista sienet. Anna sienten ruskistua rauhassa, jotta sienet saa hyvän värin. Mausta sienet suolalla ja siirrä kulhoon. Puhdista pannu ja lisää kuumalle pannulle voi. Kun voi on sulanut, lisää jauhot ja paahda ruskeaksi koko ajan sekoittaen. Lisää vähitellen kuuma kasvisliemi, edelleen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon sienet ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kiehauta maito ja voi kattilassa. Valuta vesi pois perunoista. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimella ja lisää joukkoon maito-voiseos. Mausta lopuksi suolalla.

Tarjoile ruskeat herkkusienet ruskeassa kastikkeessa, perunamuusin sekä puolukkahillon kera.