Mallas-omenahyve ja vaniljakermaa


Mallas maustaa perinteisen omenahyveen. Makunautintoa täydentää vaniljakerma. Mikäli pidät makeasta, voit tarjoilla omenahyveiden kanssa vielä kinuskikastiketta.

Mallas-omenahyve ja vaniljakermaa
4
25 min
4 suomalaista omenaa 2 cm x 2 cm kuutioina
0,5 dl ruokosokeria
50 g voita
Mallasmuru:
200 g pehmeää voita
2 dl ruokosokeria
6 dl kaurahiutaleita
3 rkl Tuoppi Kaljamallas
2 tl kanelia
Vaniljakerma:
2 dl vispikerma
1 dl ranskankermaa
3 rkl tomusokeria
½ vaniljatangon siemenet

Ruskista ruokosokeri pannulla ja lisää joukkoon omenakuutiot. Hauduta noin 3 minuuttia ja lisää voi. Hauduta vielä noin 3 minuuttia. Siirrä pannu syrjään.

Hienonna kaljamaltaita morttelissa. Sekoita mallasmurun kaikki aineet käsin kulhossa.

Voitele annosvuoat hyvin ja ripottele pohjalle hieman mallasmurua niin, että pohja peittyy. Annostele omenat murun päälle. Peitä omenat kerroksella mallasmurua.

Paista 200°C:ssa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Mittaa vaniljakerman aineet kulhossa ja vatkaa vaahdoksi.

Tarjoile mallas-omenahyveet vaniljakerman kanssa.