Lakritsilla maustettu saaristolaisleipä


Lakritsilla maustettu saaristolaisleipä on herkku, jonka kelpaa antaa lahjaksi. Lakritsi ja anis korostavat paahteisen leivän omaa makua entisestään. Leipä on parhaimmillaan tuoreena voin kera.

Lakritsilla maustettu saaristolaisleipä
10
2 tuntia 30 min
1 pkt Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä jauhoseos
2,5 dl piimää
1 rkl lakritsijauhetta
2 tl jauhettua fenkolia
2 tl jauhettua anista
1 dl kahvia
1 dl tummaa siirappia

Sekoita mausteet saaristolaisleivän kuiva-aineiden joukkoon kuivahiivan kanssa. Kaada joukkoon lämmitetty 42°C asteinen piimä. Vaivaa tasaiseksi muutaman minuutin ajan.

Laita taikina kohoamaan vedottomaan paikkaan noin tunniksi.

Kumoa taikina voideltuun jauhoseospakkauksen mukana tulevaan paistovuokaan. Taputtele märin käsin tasaiseksi ja anna kohota vielä 15 min. Paista uunissa 175°C asteessa noin 1 tunti.

Keitä kahvia ja siirappia kattilassa kunnes jäljellä on noin puolet. Voitele leipä siirappi-kahviseoksella, kun paistoaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia. Anna leivän jäähtyä huoneenlämmössä ennen leikkaamista.

Nauti lakritsilla maustettua saaristolaisleipää sellaisenaan voin kera tai vaikka juustojen ja viikunahillon kanssa.