Kuorrutetut herkkusienet ja valkosipulidippi


Rapeat kuorrutetut herkkusienet ovat omiaan dippilautasella. Tärkeää on kuivata sienten pinta ylimääräisestä nesteestä ennen panerointia ja kypsennystä.

Kuorrutetut herkkusienet ja valkosipulidippi
4
35 min
2 rs Champ Ruskeita Herkkusieniä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 l ruokaöljyä uppomaistamiseen
2 dl vehnäjauhoja
2 dl korppujauhoja
3 kananmunaa rakenne rikottuna
40 g parmesaania
Dippi:
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1,5 dl turkkilaista jogurttia
2 dl majoneesia
1 tl suolaa
2 tl valkoviinietikkaa

Valmista dippi:

Sekoita ainekset yhteen ja anna maustua kylmässä noin 20 minuuttia.Sekoita kulhossa sienet, valkosipuli, suola, mustapippuri, öljy ja sitruunamehu. Anna maustua noin 10 minuuttia.Laita erillisille syville lautasille vehnäjauhot, korppujauhot ja kananmunat. Raasta parmesaanijuusto korppujauhon joukkoon.

Valuta sienet huolellisesti. Pyörittele sienet aluksi vehnäjauhossa kauttaaltaan. Tämän jälkeen pyörittele herkkusienet kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna sienten levätä hetki ennen kypsentämistä, jottei kuori irtoa.

Lämmitä paistamiseen tarkoitettu öljy noin 170-180°C asteiseksi ja uppopaista sieniä noin 3 minuuttia, kunnes pinta on kauttaaltaan kauniin ruskea ja rapea. Valuta paistetut sienet talouspaperin päällä ja tarjoa valkosipulidipin kanssa.

VINKKI! Voit valmistaa sienet myös uunissa; pirskottele paneroitujen sienten päälle hieman öljyä ja paistat ne 200°C asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia