Karitsanpaisti pääsiäiseen
Karitsanpaisti on pääsiäispöydän arvostettu klassikko – ja tässä reseptissä se saa herkullisen suomalaisen twistin mämmikastikkeella. Kymppi Luomu Mämmi yhdistyy appelsiinimehuun, mausteisiin ja fariinisokeriin luoden syvän maun paistin glaseeraukseen. Pitkään haudutettu karitsanliha ja täyteläinen keitinliemi kruunaavat juhla-aterian. Täydellinen pääsiäisresepti laatua ja perinteitä arvostavalle.

Ainekset
Ohje
Laita liha reunalliseen uunivuokaan (vetoisuus väh. 3,5 l).
Paloittele pestyt kasvikset (ei tarvitse kuoria). Laita ne ja loput keitinliemen ainekset kattilaan, kiehauta. Kaada liemi vuokaan.
Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa, kunnes lihan pinta on saanut väriä. Peitä vuoka foliolla ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka paistamista 4 h.
Ota uunivuoasta keitinliemi talteen. Siivilöi.
Laita kattilaan 2 dl lientä, pakasta loppu myöhempää käyttöä varten. Lisää liemen joukkoon muut mämmikastikkeen ainekset. Anna kiehua 15 min. Nosta lieden sivuun. Anna maustua 30 min. Siivilöi.
Irrota paistista luut ja mahdolliset kalvot. Leikkaa liha paloiksi. Mausta suolalla. Nosta leivinpaperille uunipellille. Sivele palat mämmikastikkeella ja grillaa vastuksen alla (250 astetta) 4 min. Sivele pintaan uusi kerros kastiketta ja grillaa jälleen 4 min. Toista vielä 2 – 3 kertaa.
Tarjoa uunijuuresten, perunapyreen ja lopun mämmikastikkeen kanssa.
Reseptiyhteistyö: Valio