Päärynä-yrttisalaatti itse tehdyllä vinegretillä


Valmista ystävänpäiväksi päärynä-yrttisalaatti, joka kruunataan itse tehdyllä vinegretillä. Salaatin kanssa tarjoiltavaksi sopii esimerkiksi kotimainen vaalea kala tai miksei jopa hyvä pihvi.

Päärynä-yrttisalaatti itse tehdyllä vinegretillä
2
10 min
Salaatti
1 pss Sulo- tai Lempi -annossalaattia
yrttejä (esim. rucolaa, lehtipersiljaa, minttua, viinisuolaheinää, ruohosipulia)
1 pieni päärynä siivuina
Vuohen GR Grand Reserve juustoa
1 dl saksanpähkinöitä
Vinegretti
2 tl dijon-sinappia
½ dl valkoviinietikkaa
1½ dl rypsiöljyä
½ tl suolaa
½ rkl sokeria

Vispaa vinegretin aineet sekaisin kulhossa. Sekoita annossalaatti ja yrtit, nostele päälle päärynäsiivut ja veistele pinnalle vuohenjuustoa kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Laita vielä päälle saksanpähkinöitä. Viimeistele päärynä-yrttisalaatti vinegretillä.