Vegaaninen raparperipiirakka


Nosta juhlapöytään tuoreista raparpereista leivottu herkullinen vegaaninen raparperipiirakka.  Vaahdotettu pehmeä kookoskerma tasapainottaa mukavasti kirpeää makua.

Vegaaninen raparperipiirakka
8
1 h
1 pkt Kymppi murotaikina 400g
Täyte
300 g raparperia
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatangon siemenet
0,5 dl kookoslastuja
Tarjoiluun
2 dl kookoskermaa
1 rkl sokeria

Kuori raparperit ja leikkaa paloiksi. Kiehauta kattilassa sokeri, vesi ja halkaistun vaniljatangon siemenet. Lisää raparperit ja nosta kattila pois liedeltä. Anna raparperien maustua jäähtyvässä liemessä vähintään 30 minuuttia. Kauli sulanut murotaikina ohueksi ja laita voideltuun vuokaan niin, että taikina nousee vuoan reunoihin asti, jotta reunat voi taittaa osin täytteen päälle. Lisää valutetut raparperit taikinan päälle ja taita reunat osin kevyesti. Ripottele kookoslastut taikinareunojen päälle. Paista raparperipiirakkaa 200-asteisessa uunissa 25  ?30 minuuttia.

Kookoskerma tulee säilyttää kylmässä ennen vaahdotusta, jotta kookos kovettuu ja purkissa olevan nesteen voi valuttaa pois. Vaahdota kookoskerma kevyesti ja mausta sokerilla. Tarjoile raparperipiirakan kanssa.

 

Raparperiannospiirakat

Samalla ohjeella voit valmistaa raparperipiiraat myös 15  ?20 annosvuokaan, jolloin kaulitusta taikinasta painetaan annosvuoan kokoiset taikinapalat ja asetetaan voideltuihin annosvuokiin. Täyte lisätään kuten piiraaseen ja paistetaan 200-asteisessa uunissa 10  ?12 minuuttia.