Uunikananmunat vuohenjuustolla ja herkkusienillä


Uunikananmunat vuohenjuustolla ja herkkusienillä toimivat esimerkiksi helppona sunnuntaiaamupalana. Laadukkaat raaka-aineet yhdistettynä nopeaan toteutukseen saavat aamuun pientä juhlan tuntua pienellä vaivalla. Reseptin annosmäärä riippuu vuokien koosta ja ruokailijoiden nälkäisyydestä. Isomman brunssin yhteydessä riittää hienosti kaksi kananmunaa per ruokailija kun taas koko aamupalan kattava annos syntyy kolmella kananmunalla.

Uunikananmunat vuohenjuustolla ja herkkusienillä
4
20 min
100 g ruskeita Champ-herkkusieniä
3 oksaa rosmariinia
60 g vuohenjuustoa
8 isoa vapaan kanan munaa
öljyä
suolaa
pippuria

Lämmitä uuni 225 asteeseen.

Leikkaa herkkusienet viipaleiksi ja nypi rosmariinista lehdet. Voitele kolme tai neljä pientä uunivuokaa öljyllä. Laita jokaisen vuoan pohjalle herkkusieniä, vuohenjuustoa ja rosmariininlehtiä. Riko päälle kaksi tai kolme kananmunaa vuoan koosta riippuen ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Kypsennä uunissa 10-14 minuuttia kunnessa valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat edelleen juoksevia.

Tarjoile uunikananmunat aamupalana tai brunssin osana.