Tuoppi-lihamarinadi


Tuoppi-lihamarinadi saa syvän makunsa kotikaljasta. Lihamarinadi sopii hyvin broilerille ja porsaanlihalle.

Tuoppi-lihamarinadi
4
20 minuuttia
Marinadi:
2dl Tuoppi Kotikalja 0,75l (Voit myös käyttää Tuoppi Kotikaljauutteesta valmistettua kotikaljaa)
2dl omenamehua
0,5dl fariinisokeria
0,5dl soijaa
1rkl tuoretta inkivääriä
1kpl sitruunan kuori raastettuna
1tl suolaa

Laita kotikalja, omenamehu sekä fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen siirappimaiseksi. Lisää soija, hienonnettu inkivääri ja raastettu sitruunankuori. Anna marinadin kiehahtaa, kaada se puhtaaseen kannelliseen astiaan ja laita jäähtymään.

Kokin vinkki: ”Lihamarinadi korostaa hyvin savustetun lihan makua, kokeile rohkeasti!”

Broilerin marinointi ja grillaus

Suolaa broilerin fileet kevyesti ja anna maustua 10 minuuttia. Lusikoi päälle lihamarinadi ja anna maustua vähintään 1 tunti. Kypsennä grillissä tai uunissa 175 asteessa noin 10-12 minuuttia tai nosta paistomittarilla sisälämmöksi 65 astetta. Anna broilerin vetäytyä lopuksi foliossa 10 minuuttia.

Kokonaista broileria kypsennettäessä pitää muistaa pidempi kypsennysaika ja grillatessa epäsuora grillausmenetelmä. Sivele marinadia broilerin pintaan muutamia kertoja kypsennyksen aikana.