Suomalainen caesar-salaatti


Ceasar-salaatistakin saa helposti aikaiseksi kotimaisen version, kun krutongit tekee maalaisleivästä, anjovikset korvaa sillillä ja parmesaanin kotimaisella kovalla juustolla. Itse tehty majoneesi pesee kaupan majoneesit mennen tullen, mutta halutessasi voit toki sekoittaa valkosipulia, silliä ja sitruunamehua myös valmismajoneesiin.

Suomalainen caesar-salaatti
2
30 min
1 pss Lempi-annossalaattia
3 siivua maalaisleipää
rypsiöljyä
Caesar-kastike
1 kpl kananmunan keltuainen
1 tl sinappia
½ rkl punaviinietikkaa
2½ dl öljyä
5 kpl pieniä matjessillin paloja (10-15 g)
1 valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
2 broilerin rintafileetä
suolaa
pippuria
25 g kotimaista kovaa juustoa, esim. vuohen GR

Leikkaa leipä haluamasi kokoisiksi paloiksi ja paista rapeaksi ja kullanruskeaksi rypsiöljyssä.

Valmista kastikkeen pohjaksi majoneesi: Sekoita munankeltuainen, sinappi sekä punaviinietikka ja lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vispaten.
Yhdistä sillit, valkosipulinkynsi ja sitruunamehu ja hienonna joko sauvasekoittimella tai morttelissa.
Lisää tahna majoneesiin ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kanan rintafileet kypsäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Nostele kastike salaatin sekaan.

Kokoa annokset lautaselle: pohjimmaisena salaattia, sitten kanan rintafilee, krutongit ja viimeisenä kuorimaveitsellä juustosta leikattuja lastuja.