Sokerisuolattua lohta ja ruohosipulisalaattia


Sokerisuolattu lohi on helppo valmistaa. Liemeen voi lisätä tuoreita yrttejä tai kuivamausteita tuomaan lisämakua. Jos haluat, voit myös paahtaa kalan pinnan nopeasti pannulla tai kaasulampulla.

Sokerisuolattua lohta ja ruohosipulisalaattia
4
20 min, maustumisaika: 1 vrk
400 g merilohen fileetä
2,5 dl vettä
0,5 dl suolaa
1 dl sokeria
5 mustapippuria
Salaatti
2 pss Vihreäkeiju Lempi -annossalaattia
1 ruukku Vihreäkeiju -ruohosipulia
1 vihreä omena suikaleina
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl paahdettua sipulia
1 tl seesaminsiemeniä
Salaatinkastike
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 tl seesamiöljyä
½ limen mehu
1 dl oliiviöljyä

Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Lisää lopuksi joukkoon mustapippuri ja jäähdytä liemi. Upota lohi jäähtyneeseen liemeen ja anna maustua 1-2 päivää.

Sekoita salaatinkastikkeen aineet yhteen.

Sekoita salaatin ainekset yhteen ja mausta salaatinkastikkeella.

Leikkaa lohi noin 1 cm paloiksi ja tarjoile raikkaan salaatin kanssa.