Soijaglaseeratut broilerinsiivet ja Hot&Sour –salaatti


Aasialaishenkiset mausteiset wingsit saavat seurakseen raikkaan salaatin. Sulo-annossalaatti sekä tuoreet yrtit muodostavat aromaattisen salaatin, joka toimii wingsien lisäkkeenä keventäen kokonaisuutta.

Soijaglaseeratut broilerinsiivet ja Hot&Sour –salaatti
4
1 tunti
800g maustamattomia broilerinsiipiä
1dl Ketjap Manis soijakastiketta
1kpl chiliä
1rkl raastettua inkivääriä
1 ruukku VihreäKeiju korianterin varsia
Salaatti:
1kpl paprika
1pnt kevätsipulia
2pss VihreäKeiju Sulo-annossalaattia
100g Mung-ituja
1 punainen chili ohuina renkaina
1pnt minttua
1pnt VihreäKeiju korianteria
Salaatinkastike
2kpl limeä
2rkl kalakastiketta
1rkl sokeria
200g maustamatonta jogurttia
1dl tuoretta minttua hienonnettuna
suolaa

Mausta broilerinsiivet kevyesti suolalla. Valmista marinadi sekoittamalla soijakastikkeeseen hienonnettu chili, raastettu inkivääri ja ½ dl pieneksi leikattuja korianterin varsia. Sekoita marinadi broilerinsiipien kanssa. Grillaa tai paista uunissa 200 asteessa noin 12-15 minuuttia. Grillatessa käytä epäsuoraa kypsennystä.

Valmista salaatinkastike. Raasta limestä kuori ja purista mehu kulhoon. Lisää joukkoon kalakastike sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa paprika suikaleiksi ja kevätsipuli pieniksi paloiksi. Sekoita niiden joukkoon salaatit, chili, idut ja kastike. Revi lopuksi sekaan paljon minttua ja korianterinlehtiä. Sekoita jogurttiin hienonnettua minttua ja mausta suolalla.