Sitruunatäytekeksit ja sitruunapiirakka


Raikas sitruunatäyte sopii täydellisesti makean murotaikinan pariksi. Helppo täyte muuntautuu keksien täytteestä myös herkulliseksi sitruunapiirakaksi.

Sitruunatäytekeksit ja sitruunapiirakka
15
45 min
1 pkt Kymppi murotaikinaa 400g
Täyte
1,5 dl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
3 kananmunan keltuaista
1 liivate
50 g voita

Laita kattilaan sitruunamehu, kuoriraaste, tomusokeri ja maissitärkkelys. Kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila sivuun ja lisää keltuaiset yksitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna varovasti hetki liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Lisää liivate ja voi. Siivilöi tarvittaessa ja jäähdytä. Laita sitruunatäyte pursotinpussiin.

Kauli sulanut murotaikina kooltaan noin kaksinkertaiseksi. Painele ympyrämuotilla pyöreitä taikinakiekkoja ja asettele paistopellille leivinpaperin päälle. Tee pienemmällä muotilla puoleen kekseistä reikä keskelle, joista valmiissa kekseissä täyte tulee näkyviin. Paista keksejä 170-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Jäähdytä ja pursota pohjiin täytettä ja aseta reiällinen keksi täytteen päälle.

 

Sitruunapiirakan valmistus samalla ohjeella

Kauli murotaikina ohueksi ja paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa 25  ?30 minuuttia. Jäähdytä pohja. Valmista sitruunapiirakan täyte kaksinkertaisena sitruunakeksien täytteen tapaan ja lisää jäähtyneen muropohjan päälle. Anna sitruunapiirakan asettua jääkaapissa seuraavaan päivään.