Sitruunamelissa-oreganomarinadilla maustettu broileri


Kokonaisen broilerin voi kätevästi kypsentää alumiinisessa kakkuvuoassa. Vuoan pohjalle laitetut kasvikset maustuvat samalla, kun broilerista valuu paiston aikana maukasta lientä kasviksien päälle.
Sitruunamelissa-oreganomarinadilla voitelu paiston aikana pitää broilerin oikein maukkaana.

Sitruunamelissa-oreganomarinadilla maustettu broileri
4
1 tunti 15 min
Marinadi
1 ruukku Vihreä Keiju sitruunamelissaa
1 ruukku Vhreä Keiju oreganoa
½ punainen chili
2 rkl fariinisokeria
1 rkl merisuolaa
1 tl mustapippuria
2 valkosipulinkynttä
1 sitruunan kuori raastettuna
4 dl oliiviöljyä
1 kokonainen broileri
3 punasipulia lohkoina
2 porkkanaa reiluina paloina
1 rasia Champ siitakesieniä puolitettuina
1 sitruuna lohkoina
1 tl suolaa

Poista chilistä siemenet. Nypi sitruunamelissan lehdet irti. Laita kaikki marinadin aineet tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Pyörittele kokonainen broileri marinadissa ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään tunti.

Sekoita kasvikset kulhossa ja mausta suolalla. Kaada kasvikset kakkuvuoan pohjalle tasaisesti. Mikäli kakkuvuoan keskellä olevassa kartiossa on reikä, peitä se foliolla. Asettele broileri kakkuvuoan kartion päälle pystyyn. Paista 200°C asteisessa uunissa 1 tunti. Valele marinadia noin 15 minuutin välein broilerin pintaan.

Broilerin kypsyyden voit varmistaa pistämällä hammastikun broilerinreiden paksuimpaan kohtaan ja katsomalla onko ulos valuva neste täysin kirkasta. Anna lämmön tasaantua hetki ennen broilerin leikkaamista. Tarjolle vaikka höyrytetyn riisin ja soijakastikkeen kera.