Sitruunamarinoitua broileria ja sitrus-yrttisalaattia


Kirpeä sitrus-yrttisalaatti tasapainottuu mukavasti makean VitaNova-vaniljasiirapin kanssa. Sitruunamarinoitu broileri tekee annoksesta ruokaisan, mutta silti kevyen.

Sitruunamarinoitua broileria ja sitrus-yrttisalaattia
4
1 h + marinointi yön yli
Salaatti
1 pussi Vihreäkeiju jääsalaatti
Vihreäkeiju yrttejä (esim. lehtipersiljaa, minttua, rucolaa ja viinisuolaheinää)
3-4 appelsiinia
1 sitruuna
1 lime
4 kpl broilerin rintafileetä
paistamiseen oliiviöljyä
Marinadi
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
suolaa
pippuria

Sekoita marinadin ainekset ja kaada muovipussiin broilerinfileiden kanssa. Varmista, että fileet ovat marinadin peitossa ja anna marinoitua yön yli.

Lohko sitrushedelmistä hedelmälihat ja sekoita salaatin ja yrttien kanssa.

Paista fileet kypsiksi oliiviöljyssä.

Nosta sitruunamarinoutu broileri salaatin päälle ja viimeistele VitaNova-vaniljasiirapilla.