Sinihomejuustolla maustettua punajuurilaatikkoa


Punajuuri ja sinihomejuusto pitävät toisistaan. Punajuuren makeus ja juuston kermaisuus sekä suolaisuus sulautuvat hienosti yhteen tässäkin reseptissä. Muista ottaa punajuurilaatikko sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.

Sinihomejuustolla maustettua punajuurilaatikkoa
4
45 min, sulatusaika: 1 vrk
1 pkt Kymppi Punajuurilaatikko
100 g sinihomejuustomurua
1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
30 g voita sulatettuna

Sekoita kulhossa punajuurilaatikon joukkoon 1/3 osa juustosta, hunaja tai siirappi ja voi. Levitä massa tasaisesti vuokaan ja ripottele päälle loput juustomurusta. Paista sinihomejuustolla maustettua punajuurilaatikkoa 175°C asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Anna laatikon hetki höyrystyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua. Voit koristella punajuurilaatikon tuorein yrtein, kokeile esimerkiksi basilikaa tai ruohosipulia.