Sillivoileipäkakku saaristolaisleivästä


Herkullinen sillivoileipäkakku kesän juhliin valmistuu saaristolaisleivän ympärille. Valmista helppo leipäpohja irtopohjakakkuvuokaan, jolloin saat voileipäkakkuun pyöreän muodon.

Sillivoileipäkakku saaristolaisleivästä
10
3 h + 12 h
1 pkt Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä jauhoseos
Kostutukseen
1 rkl sitruunamehua
½ dl maitoa
Sipulisillitäyte
½ prk Auran Kolmen sipulin silliä hienonnettuna
1 dl ranskankermaa
2 rkl ruohosipulisilppua
Avokadotäyte
½ avokado
1 prk (200 g) tuorejuustoa
1 rkl sitruunamehua
¼ kurkku raastettuna
½ tl hienoa merisuolaa
Kuorrute
½ prk Auran Sinappisilliä hienonnettuna
2 dl majoneesia
1 rkl sitruunamehua
2 rkl ruohosipulisilppua
ripaus merisuolaa
Koristeeksi
1 kurkku siivutettuna
2 rkl hienonnettua silliä
5 kpl keitettyä varhaisperunaa paloina
1 kevätpunasipuli siivutettuna
1 oksa tilliä
ruohosipulia ja ruohosipulin kukkia

Valmista saaristolaisleipä sekoittamalla kuivahiiva jauhoseokseen. Lisää kuiva-aineisiin kädenlämpöiseksi lämmitetty neste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun pyöreään irtopohjakakkuvuokaan (halkaisijaltaan noin 18 cm) ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt leipä kolmeksi levyksi ja kostuta levyt sitruunalla maustetulla maidolla.

Valmista sipulisillitäyte sekoittamalla kaikki täytteen aineet keskenään. Valmista avokadotäyte hienontamalla avokado ja sekoittamalla se tuorejuustoon, lisää sitruunamehu. Raasta kurkku ja purista pois ylimääräinen neste, sekoita joukkoon ja mausta suolalla.

Kokoa kakku laittamalla pohjan päälle sipulisillitäytettä, päälle leipäviipale ja sen päälle avokadotäyte. Laita kansi päälle ja jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Levitä kuorrute kauttaaltaan kakun päälle ja koristele voileipäkakku kurkkusiivuilla, hienonnetulla sillillä, varhaisperunapaloilla, punasipulisiivuilla, tillillä, ruohosipulilla ja ruohosipulinkukilla.