Siitakesienillä maustetut juurekset


Paistettujen siitakesienien runsas maku korostaa upeasti juuresten makeaa makumaailmaa. Siitakesienillä maustetut juurekset sopivat hienosti haudutettujen lihojen kumppaniksi.

Siitakesienillä maustetut juurekset
4
1 tunti 15 minuuttia
2 rasiaa Champ luomu siitakesieni
3kpl punasipuli
1tl kuivattua timjamia
4kpl porkkanaa
1kpl lanttua
1kpl juuriselleriä
3dl kanalientä
1pnt lehtipersiljaa
100g voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Valitse valmistusastiaksi mahdollisimman laakea pata, jotta juurekset saavat kauniin paahtopinnan uunissa.
Leikkaa siitakesienet puoliksi. Kuori punasipulit ja kuutioi ne. Laita pataan oliiviöljyä ja kuullota punasipuleita miedolla lämmöllä timjamin kanssa. Kuori juurekset ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Lisää sipuleiden joukkoon kanaliemi ja anna kiehua hetki. Lisää juurekset pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja oliiviöljyllä. Sekoita hyvin ja paista uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Paista siitakesienet paistinpannulla voissa, mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sienet sekä pannulla oleva paistorasva lopuksi juuresten joukkoon. Viimeistele lehtipersiljalla.