Sinivalkoinen siikasalaatti ja piparjuuriranskankermaa


Mustikkagraavatusta siiasta saadaan itsenäisyyspäivään sopiva sinivalkoinen siikasalaatti. Pikkelöidyistä punasipuleista kirpeyttä sekä piparjuuriranskankermasta täyteläisyyttä ja täydellinen itsenäisyyspäivän lounas on valmis.

Sinivalkoinen siikasalaatti ja piparjuuriranskankermaa
4
1+12 h
Graavattu siika
2 kpl suomustettua siikafileetä
2 rkl karkeaa merisuolaa
1 rkl sokeria
rouhittua valkopippuria
1 dl mustikoita
Pikkelöityä punasipulia
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl sokeria
1 pieni punasipuli
Piparjuuriranskankermaa
2 rkl piparjuuritahnaa
1 tl valkoviinietikkaa
200 g ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
3 pss Vihreäkeiju jääsalaattia
1 ruukku viinisuolaheinää
½ kurkku
½ nippua ruohosipulia

Levitä fileille suolaa, sokeria ja valkopippuria. Murskaa mustikat esimerkiksi haarukalla ja levitä sen jälkeen fileiden päälle. Nosta fileet päällekkäin ja kääri tiukasti kelmuun. Anna suolautua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Sekoita valkoviinietikka ja sokeri. Viipaloi punasipuli ja sekoita valkoviinietikkaan. Anna maustua yön yli.

Sekoita piparjuuritahna ja valkoviinietikka ranskankermaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Valmista salaattipohja Vihreäkeiju jääsalaatista ja viinisuolaheinästä. Viipaloi päälle kurkkua ja lisää pikkelöidyt punasipulit. Leikkaa pinnalle ohuita siivuja graavattua siikaa ja lisää piparjuuriranskankerma sekä hienonnettu ruohosipuli.