Sienisuola


Sienisuola on näppärä keino käyttää sienten jalat tai kannat. Näin saat sienten maut talteen tekemättä hävikkiä. Sienisuolalla voi helposti maustaa esimerkiksi erilaisia lihoja. Viikonloppuna aamiaiseksi loihdittu munakaskin saa uutta makua sienisuolaa käyttämällä.

Sienisuola
50
5 min, kuivatusaika 1 vrk
250 g merisuolaa
1 dl kuivattuja sieniä ja sienten jalkoja
1 oksa Vihreä Keiju -rosmariinia lehdet nypittynä
½ tl mustapippuria

Yhdistä kuivatut sienet, suola, rosmariini ja mustapippuri tehosekoittimen kulhoon. Hienonna seos tehosekoittimessa. Voit hienontaa suolan myös käyttämällä morttelia. Levitä suola leivinpaperille ja anna kuivua huoneenlämmössä yön yli. Pakkaa suola kannelliseen purkkiin ja käytä ruoanlaittoon.