Sienipiirakka ja simppeli salaatti balsamivinegretillä


Yksinkertainen sienipiirakka saa uusia ulottuvuuksia karamellisoidusta sipulista ja uunissa paahdetusta paprikasta. Simppelin piirakan kylkeen sopii mainiosti helppo salaatti Sulo-annossalaatista ja paahdetusta siemensekoituksesta. Viimeistele salaatti kirpeällä balsamivinegretillä.

Sienipiirakka ja simppeli salaatti balsamivinegretillä
4
90 min
200 g Champ-herkkusieniä
1 paprika
2 sipulia
1 pkt valmista piirakkataikinaa
1 kananmuna
2 dl laktoositonta kuohukermaa tai ruokakermaa
1½ dl juustoraastetta
suolaa
pippuria
Salaatti
2 pss Sulo-annossalaattia
100 g salaattisiemensekoitus
Balsamivinegretti
1 valkosipulinkynsi
3 tl dijonsinappia
3 tl hunajaa
5 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Kuumenna uuni 250 asteeseen ja paahda paprikan puolikkaita kunnes kuori on täysin mustunut (n. 20 min). Paista siivutetut herkkusienet pannussa. Nosta sienet sivuun ja karamellisoi sipulia pannulla matalalla lämmöllä 20-30 min. Tiputa uunin lämpötila 200 asteeseen. Laita kuumat paprikat kulhoon kelmun alle ja anna jäähtyä. Poista jäähtyneistä paprikoista kuori ja leikkaa siivuiksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nostele päälle paprikasiivut, sipuli ja herkkusienet. Sekoita kananmuna, kerma sekä juustoraaste ja kaada päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 30 min.

Paahda siemensekoitusta kuumalla kuivalla pannulla kunnes siemenet ottavat väriä. Hienonna valkosipuli ja sekoita sinappi, hunaja, balsamiviinietikka ja valkosipulisilppu. Lorota sekaan oliiviöljy koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele lautaselle Sulo-annossalaattia, ripottele päälle paahdettua siemensekoitusta ja kruunaa annos balsamivinegretillä. Nauti sienipiirakka salaatin kanssa.