Sienillä täytetty kesäkurpitsarulla ja rouille


Maukas rouille sekä paistetut sienet tekevät kesäkurpitsarullien täytteestä mehevän ja ruokaisan. Sienillä täytetyn kesäkurpitsarullan voit valmistaa päivän etukäteen ja lämmittää tarjoiltaessa uudestaan. Voit viimeistellä annoksen vaikka raastetulla parmesaanilla.

Sienillä täytetty kesäkurpitsarulla ja rouille
4
1 tunti 15 minuuttia
1 rasia Champ grilli-herkkusieni
2kpl kesäkurpitsaa
1 ruukku Vihreäkeiju ruohosipulia
oliiviöljyä
Rouille:
100g vaaleaa leipää
3kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2kpl keltuaista
1tl harissaa (chilitahnaa)
1rkl tomaattipyree
1,5-2dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Rouille:
Leikkaa leivistä reunat pois ja kuutioi loppuosa. Laita kaikki muut aineet paitsi oliiviöljy tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana joukkoon. Laita jääkaappiin maustumaan.

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi siivuiksi. Mausta ne kevyesti suolalla ja siirrä syrjään odottamaan. Leikkaa herkkusienet pieniksi paloiksi ja paista ne oliiviöljyssä, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla ruohosipulilla. Anna sienten jäähtyä.

Sekoita paistetut herkkusienet rouillen kanssa. Kuivaa kesäkurpitsasiivut talouspaperilla ja aseta ne folion päälle vierekkäin tasaiseksi matoksi. Laita sienitahnaa kesäkurpitsojen päälle ja rullaa folion avulla niistä kiinteitä pötköjä. Grillaa 200 asteessa noin 15 minuuttia välillä pakettia käännellen.

Tarjoa tämän grilliherkun kanssa raikasta salaattia, paahdettuja pähkinöitä ja oiiviöljyä.