Rucola-pastasalaatti vihreillä pavuilla


Tämä kasvissyöjillekin kelpaava rucola-pastasalaatti taittuu myös vegaaniversioksi kun vuohenjuuston jättää pois tai vaihtaa vegaaniseen juustoon. Grilliruokien kylkiäisenä tai kevään ja kesän juhlapöydissä salaatti puolustaa paikkaansa ruokaisana, mutta silti kevyenä ja raikkaana lisänä.

Rucola-pastasalaatti vihreillä pavuilla
4
20 min
350 g pastaa
200 g vihreitä ja valkoisia papuja
Kastike
½ shalottisipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
5 rkl oliiviöljyä
1 rkl sokeria
3 vartta kevätsipulia
75 g kotimaista kovaa vuohenjuustoa (esim. Valdemar Kuttu Cheddar)
3½ dl Vihreäkeiju rucolaa
1 sitruunan kuori

Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää pavut viimeiseksi kahdeksi minuutiksi ja valuta kun molemmat ovat kypsiä. Hienonna shalottisipuli ja valkosipulinkynsi ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Viipaloi kevätsipulit ja murenna vuohenjuusto. Sekoita pasta, pavut, kastike, kevätsipulit ja rucola. Raasta päälle sitruunankuori ja ripottele pinnalle vuohenjuusto.