Rapujuhlien herkkusienileipä


Herkkusienileipä on herkullinen lisä rapujuhlien tarjontaan. Paistetut sienet tuovat reilusti makua ja luonnetta vehnäleipään. Kruunaa herkkusienileipä voilla, tillillä ja tietenkin maukkailla ravuilla. Helan går!

Rapujuhlien herkkusienileipä
4
3 tuntia
1 rasia Champ jumbo-herkkusieniä
2kpl valkosipulinkynttä
100g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
Taikina:
400g vettä
20g tuorehiivaa
550g vehnäjauhoja
15g suolaa
0,5dl rypsiöljyä
Voiteluun:
0,5dl siirappia
0,5dl maitoa

Leikkaa jumbo-herkkusienet kahdeksaan osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista sieniä pannulla voissa. Kun sienet saavat väriä, lisää valkosipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita syrjään jäähtymään.

Mittaa leipätaikinan ainekset suolaa lukuun ottamatta yleiskoneen kulhoon ja vaivaa hiljaisella teholla 10 minuuttia. Lisää suola ja vaivaa taikinaa vielä 5 minuuttia. Lisää sienet taikinaan ja sekoita. Anna taikinan levätä 1 tunnin ajan.
Voitele leipävuoat öljyllä ja jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin. Anna kohota tunnin ajan.

Aseta leipävuoat uuniin 250 asteeseen ja kaada uunin pohjalle tilkka vettä.
Paista 10 minuuttia, jonka jälkeen alenna lämpöä 200 asteeseen. Jatka kypsennystä 12 minuuttia. Voitele leivät maito-siirappiseoksella. Paista vielä 5 minuuttia voitelun jälkeen.

Kumoa valmiit leivät pois vuoista ja jäähdytä ritilän päällä.