Punajuuririsotto


Punajuuririsotto on helppo valmistaa punajuurisoseesta. Tärkeintä on kypsentää riisi juuri ja juuri kypsäksi ja varmistaa, että risotossa on silti tarpeeksi nestettä, jolloin se pysyy valuvana. Helpoin tapa todeta riisin kypsyys on tietysti maistaminen. Halutessasi voit lisätä kypsään risottoon loppuvaiheessa myös lorauksen kermaa.

Punajuuririsotto
4
35 min
1 ½ dl valkoviiniä
7 dl kasvislientä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
1 hienonnettu sipuli
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
250 g risottoriisiä
1 dl raastettua parmesaania
400 g Kymppi punajuurisosetta, pakaste
100 g vuohenjuustoa
3-5 oksaa rosmariinia

Sekoita kasvisliemi sekä viini kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen.

Kuumenna öljy ja voi pannussa. Kuullota sipuli sekä valkosipuli öljy-voi seoksessa. Lisää sitten riisi ja kuullota. Lisää kuumaa kasvisliemi-viiniseosta riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja anna imeytyä. Kun kaikki neste on imeytynyt ja riisi alkaa olla kypsää n. 20 minuutin kuluttua, lisää parmesaaniraaste, punajuurisose, suurin osa murustetusta vuohenjuustosta ja rosmariinin lehdet hienonnettuina.

Sekoita, lämmitä ja tarjoile punajuuririsotto rosmariinilla ja vuohenjuustomuruilla koristeltuna.