Punajuuri Red Velvet -kakku


Amerikkalaisen Red Velvet -kakun hienous perustuu punajuuren tuomaan punertavaan väriin sekä suklaan ja vaniljan makujen yhdistelmään. Kun teet kakun Kymppi punajuurisoseesta, syntyy punainen väri kuin itsestään. Kirkas puna kuitenkin häviää punajuuresta hieman kypsennettäessä, joten voit terästää sävyä pienellä määrällä elintarvikeväriä.

Punajuuri Red Velvet -kakku
12
1h 40min
300 g Kymppi punajuurisosetta, pakaste
2 rkl sitruunamehua
2 dl öljyä
2 dl piimää
(2-3 rkl punaista elintarvikeväriä)
4 isoa kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
3 ½ dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
1 rkl voita
2-4 rkl korppujauhoja
Kuorrute
300 g tuorejuustoa
75 g voita
600 g tomusokeria
2 tl vaniljauutetta

Sekoita punajuurisose ja sitruunamehu. Lisää öljy, piimä ja halutessasi elintarvikeväri. Lisää kananmunat ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet eli jauho, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja ruokasooda. Lisää punajuuriseos jauhoseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele 20-25 cm leveä kakkuvuoka voinokareella ja levitä vuokaan korppujauhoja niin, että kaikki reunat peittyvät. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 1-1½ h kakun paksuudesta riippuen. Kypsyyden voi tarkastaa hammastikulla. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Jäähdytä.

Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri hiljalleen ja vatkaa pienellä teholla pehmeäksi ja kuohkeaksi. Leikkaa jäähtynyt kakku ensin pinnalta tasaiseksi ja sitten vaakasuorassa kolmeen osaan. Täytä viipaleiden välit kuorrutteella ja levitä loppu kuorrute kakun pinnalle. Hienonna monitoimikoneessa kakun pinnalta tasoitettu pala murusiksi ja koristele Red velvet -kakku niillä.