Oluessa haudutettu possunkylki- ja omenasalaatti


Todellinen hemmotteluhetki syntyy tästä oluessa pitkään kypsennetystä possunkylkisalaatista. Oluessa haudutettu possunkylki- ja omenasalaatti vaatii toki valmistajaltaan hiukan vaivaa, mutta pääasiassa valmistaminen on odottelua ja vaiva palkitaan lopulta maun muodossa.

Oluessa haudutettu possunkylki- ja omenasalaatti
4
4 h
1 kg luutonta possunkylkeä
1 rkl chililastuja
2 rkl sokeria
suolaa
5 dl olutta
1 dl viinietikkaa
3 rkl vaahterasiirappia
1 rkl chililastuja
1-2 omenaa
150 g kirsikkatomaatteja
½ kurkku
3-4 pss Vihreäkeiju BabyMIX-annossalaattia

Poista possunkyljestä nahka ja hiero pintaan chililastut, sokeri ja suola. Anna marinoitua vähintään pari tuntia tai mielellään yön yli.

Nosta possu uunivuokaan ja kaada päälle olut. Kypsennä ensin 200-asteisessa uunissa tunti, peitä sitten vuoka ja kypsennä vielä 150-asteisessa uunissa toinen tunti. Jäähdytä porsaankylki.

Sekoita sillä aikaa 1 dl possun paistolientä, viinietikka, vaahterasiirappi ja chililastut.

Leikkaa kylki noin 4 x 4 cm kokoisiksi kuutioiksi ja paista kuutioihin rapea pinta kuumassa pannussa. Lisää sitten viinietikka-paistoliemikastike ja anna porista kunnes kastike muuttuu siirappimaiseksi.

Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi kurkku. Kokoa salaatit suoraan lautasille. Laita pohjalle Vihreäkeiju BabyMIX-annossalaattia ja päälle omenaviipaleita, tomaattia, kurkkua ja ylikypsää possua.