Grillatut yrtti-possunkyljykset ja valkosipulinen herkkusienikastike


Sekoittele possunkyljyksille mausteseos oliiviöljystä, sitruunamehusta ja Vihreäkeiju-yrteistä. Kypsennä possunkyljykset grillissä ja tarjoile Champ-herkkusienistä valmistetun kastikkeen kera.

Grillatut yrtti-possunkyljykset ja valkosipulinen herkkusienikastike
4
40 min
2 rkl sitruunamehua
4 rkl oliiviöljyä
½ pnt Vihreäkeiju lehtipersiljaa
15 vartta Vihreäkeiju ruohosipulia
5 oksaa Vihreäkeiju oreganoa
3 oksaa Vihreäkeiju rosmariinia
4-6 porsaankyljystä
suolaa
pippuria
Herkkusienikastike
200 g Champ valkoisia herkkusieniä
1 pieni sipuli
4 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
1 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
1 rkl lihalientä
suolaa
pippuria
1 rkl kastikesuurustetta
1 dl silputtuja tuoreita Vihreäkeiju-yrttejä (lehtipersilja, ruohosipuli, oregano, rosmariini)
paahdettua leipää

Aja sitruunamehu, oliiviöljy ja yrtit tahnaksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Mausta ja valele porsaankyljykset seoksella. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia tai mielellään yön yli.

Valmista kastike. Puolita herkkusienet ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Ruskista sienet oliiviöljyssä, lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää valkoviini ja keitä kunnes viini on lähes haihtunut. Lisää kerma ja lihaliemi, mausta ja suurusta tarvittaessa. Grillaa kyljykset kypsiksi ja tarjoile herkkusienikastikkeen, paahdetun leivän ja silputtujen yrttien kanssa.