Porkkanalaatikkovuoka


Porkkanalaatikkovuoka on helppo valmistaa ja sitä voi tarjoilla kylmänä tai kuumana. Ohuet siivut toimivat hienosti esimerkiksi leivän päällä ja paksummat viipaleet voi tarjota lämpimänä lisukkeena esimerkiksi lihan kanssa.

Porkkanalaatikkovuoka
8
50 min
1 pakkaus Kymppi Porkkanalaatikko 850 g
3 kananmunaa
150 g pehmeää voita
50 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl suolaa
1 tl inkiväärijauhetta
½ tl mustapippuria
½ tl jauhettua anista
2 dl polentaryynejä

Sekoita sulatettu porkkanalaatikko muiden aineiden kanssa kulhossa. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja levitä massa tasaisesti vuoan pohjalle. Painele tasaisesti ja kopauta vuokaa muutaman kerran pöytään, jotta ilmaa ei jää kulmiin.Paista vuokaa 180°C asteessa noin 30 minuuttia.

Anna jäähtyä ja laita vuoka jääkaappiin.Leikkaa jäähtyneestä vuoasta viipaleita, joita voit tarjoilla sellaisenaan tai lämmittää ne vaikka joulukinkun lisukkeeksi.