Perunaleivos mämmistä


Valion koekeittiön resepti

Perunaleivos mämmistä
10
1 h
1 ½ dl Kymppi Mämmiä tai Kymppi Perunamämmiä
100 g marsipaani- tai mantelimassaa
50 g Valio voita
1 ½ rkl sokeria
1 - 1 ¼ dl korppujauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl rommia tai vahvaa kahvia
Pinnalle
kaakaojauhetta

Vatkaa mämmi, paloiteltu marsipaanimassa, huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi.

Lisää muut aineet. Korppujauhojen määrä riippuu käytettävän mämmin paksuudesta: perusmämmillä 1 dl, perunamämmillä 1/4 dl enemmän. Sekoita. Anna taikinan turvota väh. ½ h.

Muotoile massasta soikeahkoja leivonnaisia (à n. 40 g).

Kuvioi leivonnaiset painamalla pintaa kevyesti viistottain haarukalla. Siivilöi päälle kaakaojauhetta.

Nosta tarjoiluastiaan tai paperisiin pieniin leivos- / muffinssivuokiin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

VINKKI
Jos tarjoat leivonnaiset vasta seuraavana päivänä, säilytä ne kelmutettuna jääkaapissa ja ripottele kaakaojauhe pintaan vasta ennen tarjoilua.