Paahdettuja siitakesieniä ja peruna-pastatyynyjä


Peruna-pastatyynyjen valmistus on hauskaa puuhaa. Parhaan tuloksen saat, kun keität perunat ja annat niiden höyrystyä. Näin ylimääräinen neste poistuu ja massasta tulee kiinteämpi ja helpommin käsiteltävä.

Paahdettuja siitakesieniä ja peruna-pastatyynyjä
4
1 tunti
800 g kuorellisia jauhoisia perunoita
1 kananmuna
300 g jauhoja
20 g parmesaania
1 tl suolaa
200 g Champ-siitakesieniä
10 lehteä Vihkerä Keiju -salviaa
50 g voita
100 g pehmeää fetajuustoa
100 g tuoretta pinaattia
40 g pinjansiemeniä paahdettuna
1 tl suolaa
½ sitruunan mehua
mustapippuria

Keitä tai höyrytä perunat kuorineen kypsäksi. Kuori ja soseuta perunat kulhoon ja anna massan jäähtyä. Lisää joukkoon kananmuna sekä noin puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhot, suola sekä parmesaani. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä hetki.

Rullaa taikinasta n. 30 cm pitkiä ja 2 cm halkaisijaltaan olevia tankoja. Käytä apuna jauhoja, ettei taikina tartu pöytään kiinni. Leikkaa taikinasta noin 2 cm paloja ja pyöritä jauhotetuilla käsillä pieniä palloja. Paina haarukalla pallojen päältä, jotta taikinaan jää kuvio.

Keitä peruna-pastatyynyjä suolatussa vedessä noin 2 minuuttia. Kypsä pastatyyny nousee keitinveden pintaan. Nosta peruna-pastatyynyt pois vedestä ja valuta.

Sulata voi pannulla salvianlehtien kera. Lisää pannulle siitakesienet ja kuullota noin 3 minuuttia. Lisää joukkoon peruna-pastatyynyt ja paista kunnes ne ovat pinnalta rapeita. Mausta suolalla.

Annostele ruoka lautasille ja koristele pehmeällä fetalla, pinjansiemenillä ja rouhitulla mustapippurilla. Mikäli pannulle on jäänyt ruskistettua voita, niin lusikoi sitä annosten päälle. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja puristamalla sitruunanmehua annoksen päälle.