Paahdettua portobelloa ja tilli-kermaviilikastiketta


Paahdetut portobellosienet ovat herkullisia paistettuna ja maistuvat jo heti aamutuimaan. Portobellot kannattaa siis tarjota kananmunan ja pekonin kanssa. Vahva aamiaisvaihtoehto on syntynyt. Sienet viimeistellään parmesaanijuustolla ja tarjoillaan tilli-kermaviilikastikkeen kera.

Paahdettua portobelloa ja tilli-kermaviilikastiketta
4
20 min
4 kpl Champ Portobello sieniä
4 kananmunaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl voita
Kastike:
2 dl kermaviili
½ ruukku tilliä
1,5 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
2 siivua pekonia paahdettuna ja rouhittuna
40 g parmesaania raastettuna

Laita mortteliin tilli ja puolet öljystä. Hienonna tasaiseksi. Lisää joukkoon loput öljystä ja suola. Sekoita tasaiseksi. Siivilöi öljy tiheän siivilän läpi. Kaada tilliöljy kermaviilin päälle ja nostele muutaman kerran sekaisin. Älä kuitenkaan sekoita liikaa, jottei kermaviili ja öljy sekoitu liikaa keskenään.

Poista portobelloista jalka sekä malto. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla. Paista sienet molemmin puolin voissa. Pistele muutama reikä sienen keskelle, jotta sienestä tihkuva neste pääsee poistumaan. Riko kananmuna sienen keskelle. Kypsennä 180°C uunissa noin 6 minuuttia. Nosta sienet lautaselle ripottele päälle pekonimurua ja parmesaanijuustoa. Viimeistele lopuksi tilli-kermaviilikastikkeella.