Paahdettu porsaankylki ja gremolataa


Paahdettu porsaankylki saa makunsa täyteläisestä marinadista ja pitkä haudutusaika takaa murean lopputuloksen. Tuoreista yrteistä valmistettu gremolata raikastaa lopputuloksen.

Paahdettu porsaankylki ja gremolataa
4
3 tuntia 30 minuuttia
1kg porsaan luutonta paahtokylkeä
suolaa
mustapippuria myllystä
Marinadi:
2dl Tuoppi 0,75l Kotikaljaa
2dl omenamehua
0,5dl fariinisokeria
0,5dl soijaa
1rkl tuoretta inkivääriä
1kpl raastettu sitruunankuori
Gremolata:
1pnt lehtipersiljaa
1kpl sitruunan kuori raastettuna
2kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
0,5dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Mausta porsaankylki suolalla ja mustapippurilla. Laita liha uuniin 125 asteeseen noin kolmeksi tunniksi (sisälämpö 85-90°C astetta).

Valmista marinadi. Laita kotikalja, omenamehu ja fariinisokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen siirappimaiseksi. Lisää soija, hienonnettu inkivääri ja raastettu sitruunankuori. Anna marinadin kiehahtaa ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Valmista gremolata. Leikkaa lehtipersilja suikaleiksi. Sekoita kaikki gremolatan raaka-aineet keskenään, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Penslaa kypsynyt paahtokylki kauttaaltaan soijamarinadilla ja paahda vielä uunissa 225 asteessa, kunnes liha saa kauniin värin pintaan(noin 10 minuuttia).
Tarjoa paahtokylki gremolatalla maustetun Lempi-annossalaatin kera.