Mämmimutakakku


Maltainen mämmi on mainio mutakakun raaka-aine. Lisää vain suklaa, voi ja munat ja takuukostea kakku on valmis. Mämmimutakakku säilyy mehevänä jääkaapissa useamman päivän ja on herkullisimmillaan kermavaahdon kera tarjoiltuna.

– Anna, Valio Koekeittiö

Mämmimutakakku
10
45 min
200 g taloussuklaata
100 g Valio voita
2 munaa
1/2 rasiaa Kymppi-mämmiä
Tarjoiluun
Valio kuohukermaa vaahdotettuna

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä, sekoita. Vatkaa munat yksitellen suklaaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi mämmi. Sekoita.

Kaada leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan Ø 20-22 cm. Paista 175 asteessa 24 min. Kakku jää keskeltä kosteaksi.

Tarjoa hieman lämpimänä tai jäähtyneenä kermavaahdon kera. Mutakakku säilyy mehevänä useamman päivän.

 

Alkuperäisen reseptin löydät täältä!