Mausteiset hernepyörykät ja soijadippi


Mausteiset hernepyörykät valmistuvat helposti hurmaten mausteisuudellaan. Tarjoile hernepyörykät soijadipin sekä paistetun riisin kera ja nauti aasialaisesta makumaailmasta.

Mausteiset hernepyörykät ja soijadippi
4
1tunti 15 minuuttia
1tlk Kymppi Kasvishernekeittoa 435g
1kpl sipulia kuutioituna
2kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1pnt Vihreäkeiju korianteria hienonnettuna
0,5tl chilijauhetta
0,5tl currya
0,5dl vehnäjauhoja
1dl korppujauhoa tai pankojauhoa
2dl seesaminsiemeniä
rypsiöljyä
Soijakastike:
0,5dl ketsuppia
0,5dl Hoisin-kastiketta
0,5dl soijakastiketta
1rkl hunajaa
0,5dl hienonnettua korianteria
200g maustamatonta jogurttia

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä 5 minuuttia. Lisää korianteri, chili ja curry. Jatka kuullottamista miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Jäähdytä maustepohja. Lisää joukkoon jauhot ja kasvishernekeitto. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi massaksi ja anna maustua 15 minuuttia.

Valmista sillä aikaa soijakastike lisäämällä kulhoon ketsuppi, Hoisin-kastike, soijakastike, hunaja ja hienonnettu korianteri. Sekoita kastike tasaiseksi.

Pyöritä kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä ja paista öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Paiston jälkeen koristele hernepyörykät seesamin- siemenillä.
Tarjoa hernepyörykät maustamattoman jogurtin ja soijakastikkeen kera.