Mantelilla ja appelsiininkuorella maustettua porkkanalaatikkoa


Kympin porkkanalaatikko saa uutta potkua appelsiininkuoresta sekä kardemummasta. Porkkanan luontainen makeus korostaa hyvin appelsiinin ja kardemumman makua ja tekee laatikosta miellyttävän aromaattisen. Muista ottaa porkkanalaatikko sulamaan jääkaappiin edellisenä päivänä.

Mantelilla ja appelsiininkuorella maustettua porkkanalaatikkoa
4
1 tunti 15 min, sulatusaika 1 vrk
1 pkt Kymppi Porkkanalaatikko 850 g
½ appelsiinin kuori raastettuna
½ tl kardemummaa
1 dl kermaa
1 tl suolaa
80 g mantelirouhetta

Sekoita kulhossa sulatetun porkkanalaatikon joukkoon appelsiininkuori, kardemumma, kerma sekä suola. Levitä tasaiseksi sekoitettu massa voideltuun vuokaan ja paista 180°C asteessa noin 40 minuuttia. Ripottele pinnalle mantelirouhetta tasaisesti ja jatka paistamista vielä noin 25 minuuttia.  Viimeistele laatikko vielä raastamalla hienolla raastimella hieman appelsiininkuorta pinnalle ennen tarjoilua.