Mämmijuustokakku


Konjakilla maustettu paistettava juustokakku on herkullinen kahvin kanssa tarjottava pääsiäisenä, mutta myös muulloinkin – saahan mämmiä läpi vuoden. Maukas Bastogne-keksipohja on ehdoton valinta tämän kakun pohjaksi.

– Ilona , Valio Koekeittiö

Mämmijuustokakku
12
2 h
Pohja
400 g keksejä, Bastogne
125 g Valio voita
Täyte
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 prk (à 250 g) Valio maitorahkaa
300 g Kymppi mämmiä
2 tl vaniljasokeria
3 rkl konjakkia
1/2 dl perunajauhoja
Tarjoiluun
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa sitruuna
2 dl Valio kuohukermaa

Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää koneen käydessä joukkoon sulatettu voi.

Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuon pohjan ja reunojen väliin. Jätä leivinpaperia reilusti (vähint. 5 cm) vuoan ulkopuolelle, sillä keksipohjasta irtoaa jonkin verran rasvaa. Se imeytyy takaisin keksipohjaan paistamisen jälkeen.

Painele keksiseos napakasti vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.

Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa keltuaiset, rahka, mämmi, konjakki ja vaniljasokeri kulhossa. Siivilöi joukkoon perunajauho. Vatkaa ainekset tasaiseksi.

Nostele valkuaisvaahto mämmitäytteen joukkoon. Kaada täyte kakkuvuokaan.

Kypsennä 150 asteessa uunin alimmalla paistotasolla kypsäksi 1 h 5 min. Käytä tasalämpöä. Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Irrota kakku vasta jäähtyneenä vuoasta. Säilytä jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

 

Pinnalle tai tarjoiluun

Vaahdota rahka ja kerma kulhossa. Pursota jäähtyneen kakun pinnalle tai tarjoa erikseen.

 

Vinkki

HUOM! Älä kypsennä kakkua korkeammassa lämpötilassa tai liian pitkään. Tällöin kakun maku muuttuu. Kakun kuuluu olla kosteaa ja hieman kakkulapioon tarttuvaa.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä!