Mämmijäädyke


Mämmijäädyke on todella nopea ja helppo pääsiäisen jälkiruoka, jonka rakenne ei kalpene kaupan jäätelöille. Valmista jäädyke etukäteen pakastimeen ja ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua.

– Anna , Valio Koekeittiö

Mämmijäädyke
8
5 h
1/2 rasiaa Kymppi-mämmiä
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa appelsiini
2 munaa
2 rkl sokeria
2 dl Valio kuohukermaa

Laita mämmi ja rahka kulhoon. Erottele joukkoon keltuaiset, laita valkuaiset toiseen kulhoon.

Vatkaa valkuaiset jämäkäksi vaahdoksi. Lisää sokeri muutamassa erässä vaahdotuksen aikana.

Vaahdota kerma. Lopuksi vatkaa sekaisin mämmi-rahka-keltuaisseos. Yhdistä vaahdot siihen kevyesti nostellen.

Kaada jäädykemassa kelmulla vuorattuun tai voideltuun jäädyke-/kakkuvuokaan (tilavuus n. 1,5 l). Pakasta vähintään 4h, mieluiten yön yli.

Ota jäädyke huoneenlämpöön 15 min ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluvadille ja koristele esim. suklaamunilla.

 

Alkuperäisen reseptin löydät täältä!