Mallaskakku


Mallaskakku on oivallinen tarjottava isommallekin porukalle. Voit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä ja kuorruttaa sen vasta juuri ennen tarjoilua. Näin mallaskakun maut tasapainottuvat ja mehevöityvät.

Mallaskakku
4
1 tunti 30 minuuttia
1 irtopohjavuoka
2dl vehnäjauhoja
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
2kpl kananmunaa
2dl sokeria
1dl porkkanaraastetta hienolla terällä raastettuna
1pss Tuoppi Kotikaljauutetta
0,5dl Rantasen Mämmi- ja leipämallas (lisätään 1dl vettä ja annetaan turvota)
1dl öljyä
voita (irtopohjavuoan voiteluun)
Kuorrutus:
125g voisulaa
125g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
1kpl appelsiinin kuori raastettuna
250g tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 145 asteeseen. Sekoita kakkupohjan kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet varovasti joukkoon. Lisää massaan vielä porkkanaraaste, mallasuute, turvotettu mallas. Lisää lopuksi öljy ohuena nauhana. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada massa voideltuun irtopohjavuokaan ja paista noin 45 min. Nosta valmis kakku jäähtymään huoneen lämpöön.

Sulata voi ja jäähdytä hetki. Sekoita joukkoon tuorejuusto, vaniljasokeri ja appelsiinin raastettu kuori. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Kaada valmis kuorrute jäähtyneen mallaskakun päälle. Anna kuorrutteen asettua hetki ennen leikkaamista.