Mallas-lihapullat ja ruskea kastike


Saaristolaisleipä jauhoseos maustaa lihapullat herkullisiksi tuoden kokonaisuuteen mukavan twistin. Tarjoile lihapullat murskatun perunan tai paahdetulla voilla maustetun perunapyreen kera.

Mallas-lihapullat ja ruskea kastike
4
1 tunti
1kpl sipuli kuutioituna
1dl Tuoppi Mallasmestarin Saaristolaisleipä jauhoseos 420g
1dl vettä
500g naudan paistijauhelihaa
2kpl kananmunaa
2tl suolaa
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
Kastike:
70g voita
40g vehnäjauhoja
3dl lihalientä
2dl Tuoppi kotikaljaa
0,5tl jauhettua mustapippuria
0,5dl kuohukermaa

Kuullota sipulikuutiot voissa kypsäksi. Sekoita jauhoseos ja vesi, anna turvota 10 minuuttia. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon kananmunat, kuullotetut sipulit ja jauhoseos. Sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele lihapullat ja paista voissa kypsiksi.

Kastike:
Sulata voi pannulla ja lisää jauhot. Sekoita jauhot tasaisesti voihin ja anna ruskistua. Kun jauhot ovat saaneet kauniin ruskean värin, lisää lihaliemi ja kotikalja koko ajan sekoittaen. Mausta jauhetulla maustepippurilla ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kerma ja anna kastikkeen kypsyä vielä hetki.

Lisää joukkoon lihapullat ja hauduta hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.

Saaristolaisleipäpakkauksesta saat valmistettua seitsemän lihapullataikinaa.