Maalaissalaatti uusilla perunoilla ja sillillä


Tämä maalaissalaatti uusilla perunoilla ja sillillä on helppo tapa käyttää edelliseltä aterialta ylijääneet uudet perunat. Marinoidun punasipulin ja sillin täydentämä kokonaisuus on kuin kesä lautasella.

Maalaissalaatti uusilla perunoilla ja sillillä
2
1,5 h
2 pss Vihreäkeiju Lempi-annossalaattia
10-15 uutta perunaa
2 kananmunaa
10 kirsikkatomaattia
1/3 kurkku
10 palaa ranskalaista sipulisilliä
1 dl krutonkeja
Marinoitu punasipuli
1 pieni punasipuli
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
2 rkl öljyä
Majoneesi
4 rkl majoneesia
1 rkl soseutettua rucolaa (tai 1 tl wasabia)

Valmista marinoitu punasipuli. Siivuta sipuli ohueksi ja sekoita keskenään punaviinietikka, sokeri ja öljy. Kaada liemi sipulien päälle ja anna marinoitua mielellään yön yli, kuitenkin vähintään tunti.

Sekoita majoneesiin pienen vesitilkan avulla soseutettua rucolaa tai wasabia.

Keitä perunat ja kananmunat. Kuori munat ja halkaise neljään osaan. Puolita perunat ja kirsikkatomaatit ja leikkaa kurkku siivuiksi.

Nosta salaattipedille tasaisesti kaikkia aineksia ja viimeistele majoneesilla.