Lohisalaatti marinoidulla retiisillä ja paistetuilla perunoilla


Lohisalaatti on ruokaisa vaihtoehto vaikka työpäivän evääksi. Marinoidusta retiisistä saa sopivasti kirpeyttä ja paistetuista perunoista mukaan ruokaisuutta.

Lohisalaatti marinoidulla retiisillä ja paistetuilla perunoilla
1
20 min
Marinoidut retiisit
50 g retiisiä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
Jogurttikastike
½ dl jogurttia
2 rkl tilliä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
pippuria
150-200 g kypsää lohta
150 g keitettyä perunaa
50 g kurkkua
½ pieni punasipuli
voita
öljyä
1 pss Vihreäkeiju Lempi-annossalaattia

Viipaloi retiisit ohuiksi viipaleiksi, sekoita sokeri ja punaviinietikka ja kaada retiisien päälle.

Sekoita jogurtti, hienonnettu tilli ja sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista perunat pannulla voin ja öljyn seoksessa kullanruskeiksi.

Leikkaa kurkusta pitkiä siivuja esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ja viipaloi sipuli.

Kokoa lohisalaatti lautaselle – pohjalle Vihreäkeiju Lempi-annossalaattia ja päälle perunoita, punasipulia, kurkkua, lohta, retiisejä ja jogurttikastiketta.