Grillatut sieni-, peruna- & lihavartaat yrttivoilla


Grillatut vartaat ovat kesäherkkuja parhaimmillaan. Ne valmistuvat nopeasti ja kokoamiseen voi hyödyntää edelliseltä aterialta yli jääneitä uusia perunoita. Tarjoile Champ-herkkusieniä sisältävät vartaat yrttivoin kera.

Grillatut sieni-, peruna- & lihavartaat yrttivoilla
2
40 min
Yrttivoi
100 g huoneenlämpöistä voita
½ dl hienonnettuja Vihreäkeiju-yrttejä (esim. lehtipersilja, ruohosipuli, rosmariini ja rucola)
suolaa
pippuria
500 g naudan ulko- tai sisäfileetä
200 g pieniä Champ-herkkusieniä
25 keitettyä uutta perunaa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Sekoita yrtit voihin ja mausta. Muotoile voista tanko leivinpaperin tai kelmun avulla ja jäähdytä jääkaapissa kiinteäksi.

Pilko naudanfilee 3-4 cm kokoisiksi kuutioksi. Lävistä vartaisiin vuorotellen herkkusieniä, perunoita ja naudanlihaa. Voitele vartaat oliiviöljyllä ja mausta.

Grillaa kunnes lihapalat ovat halutussa kypsyydessä. Koristele yrttisilpulla ja nauti yrttivoin ja vaikka raikkaan salaatin kera.