Kotiviili ja Rantasen talkkunajauhoja


Nyt on aika kokeilla, miten kotiviili valmistuu. Kotiviilin valmistus onnistuu vaivattomasti ja voit maustaa sitä haluamallasi tavalla. Villi vaati aikaa valmistuakseen, mutta lopputulos on herkullinen ja palkitsee tekijänsä.

Kotiviili ja Rantasen talkkunajauhoja
4
24 tuntia
1prk viiliä
8dl täysmaitoa
1kpl vaniljatanko
0,5dl vaahterasiirappia
2dl mustikoita
1dl Rantasen Talkkunajauhoja

Kaavi vaniljatangon sisus viilin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Jaa viili neljään annoskulhoon ja kaada päälle maito. Sekoita maito kevyesti viilin kanssa ja peitä kulhot kelmulla. Anna tekeytyä huoneenlämmössä vuorokausi. Jäähdytä valmiit viilit ennen tarjoilua.

Sekoita vaahterasiirappi mustikoihin ja jaa ne viilien päälle. Ripottele jokaiseen annokseen talkkunajauhoja ennen tarjoilua.