Kotikaljan valmistus perinteisesti Tuoppi Kaljamaltaista


Tuoppi kotikalja on klassikko joka ei esittelyjä kaipaa. Monikäyttöinen kotikaljamallas sopii myös hienosti leivontaan. Kokeile maustaa itse tehtyä kotikaljaa erilaisin maustein.

Kotikaljan valmistus perinteisesti Tuoppi Kaljamaltaista
25
2 vrk
5 l vettä
3 dl Tuoppi Kaljamaltaita
2 dl sokeria
1/4 pss kuivahiivaa

Kiehauta vesi ja kaada veden joukkoon kaljamaltaat sekä sokeri. Sekoita hyvin. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää joukkoon hiiva. Peitä kattila liinalla ja anna levätä vuorokausi. Siivilöi kalja ja kaada suljettaviin pulloihin. Laita pullot kylmään vuorokaudeksi.

Kotikalja on valmis nautittavaksi.

Voit maustaa kotikaljaa monin eri tavoin. Kokeile sitruunan- tai appelsiinin kuoria. Muista pestä kuoret huolellisesti ennen käyttöä. Tai kuusenkerkkiä tai katajanmarjoja. Voit myös kokeilla kuivamausteita, esimerkiksi kanelia tai kardemummaa.

VINKKI!
Käytetyt kaljamaltaat voi käyttää leipomiseen. Valmista esimerkiksi herkullisia mallassämpylöitä.