Katajanmarjasilli-cocktailpalat


Saaristolaisleivälle kootut katajanmarjasilli-cocktailpalat ovat näyttävää tarjottavaa juhlissa esimerkiksi kuohuviinin kanssa tai osana juhlapöytää.

Katajanmarjasilli-cocktailpalat
20
3 h
1 pkt Tuoppi 420 g Saaristolaisleipä jauhoseos
Täyte
1 prk (235 g) Auran Katajanmarjasilliä
50 g keitettyjä varhaisperunoita
1 rkl kapriksia
1 dl smetanaa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
Lisäksi
6 keitettyä kananmunaa
syötäviä orvokkeja koristeluun

Valmista saaristolaisleipä sekoittamalla kuivahiiva jauhoseokseen. Lisää kuiva-aineisiin kädenlämpöiseksi lämmitetty neste ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna kohota noin 45-60 minuuttia. Paista 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.

Valuta ja hienonna Katajanmarjasilli, kuutioi keitetyt varhaisperunat ja sekoita keskenään. Lisää kapris, smetana, sitruunamehu ja rosmariini. Siivuta jäähtynyt leipä noin ½ cm paksuisiksi siivuiksi ja halkaise siivut kahtia. Voit myös käyttää pientä rengasmuottia leipien muotoiluun. Siivuta keitetyt kananmunat ja poista keltuaiset. Kokoa coctail -palat asettelemalla valkuaisrenkaat leipien päälle ja lisää täyte kananmunarenkaiden sisään. Koristele cocktailpalat esimerkiksi syötävillä orvokeilla.