Karitsanpaisti pääsiäiseen


Valion koekeittiön resepti

Karitsanpaisti pääsiäiseen
8
6 h
n. 2,5 kg luullista karitsan lihaa, esim. potkaa tai lapaa
Keitinliemi
3 porkkanaa
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
400 g kuivattuja luumuja
5 dl tummaa olutta
1 ½ l vettä
Mämmikastike glaseeraukseen
1 dl Valio Hedelmätarha® luomuappelsiinitäysmehua
250 g Kymppi Luomu Mämmiä
½ dl fariinisokeria
4 tähtianista
3 vartta timjamia
6 kokonaista mustapippuria
Lisäksi
n. 1 tl suolaa

Laita liha reunalliseen uunivuokaan (vetoisuus väh. 3,5 l).

Paloittele pestyt kasvikset (ei tarvitse kuoria). Laita ne ja loput keitinliemen ainekset kattilaan, kiehauta. Kaada liemi vuokaan.

Paista uunin keski-/yläosassa 200 asteessa, kunnes lihan pinta on saanut väriä. Peitä vuoka foliolla ja laske uunin lämpötila 150 asteeseen. Jatka paistamista 4 h.

Ota uunivuoasta keitinliemi talteen. Siivilöi.

Laita kattilaan 2 dl lientä, pakasta loppu myöhempää käyttöä varten. Lisää liemen joukkoon muut mämmikastikkeen ainekset. Anna kiehua 15 min. Nosta lieden sivuun. Anna maustua 30 min. Siivilöi.

Irrota paistista luut ja mahdolliset kalvot. Leikkaa liha paloiksi. Mausta suolalla. Nosta leivinpaperille uunipellille. Sivele palat mämmikastikkeella ja grillaa vastuksen alla (250 astetta) 4 min. Sivele pintaan uusi kerros kastiketta ja grillaa jälleen 4 min. Toista vielä 2 – 3 kertaa.

Tarjoa uunijuuresten, perunapyreen ja lopun mämmikastikkeen kanssa.