Karitsan paahtopaisti, pinaattiherkkusienisalaatti ja yrttipesto


Helppo pinaattiherkkusienisalaatti toimii kevyenä lisukkeena karitsan paahtopaistille. Perinteisen peston voi tehdä myös mintusta, joka sopii erinomaisesti karitsan kanssa.

Karitsan paahtopaisti, pinaattiherkkusienisalaatti ja yrttipesto
2
30 min
2 kpl karitsan paahtopaisteja
suolaa
pippuria
Salaatti
4 isoa Champ-herkkusientä
1 pss pinaattia
½ punasipuli
25 g pekaanipähkinöitä
Pesto
½ dl Vihreäkeiju ruohosipulia
1 dl Vihreäkeiju lehtipersiljaa
2 dl Vihreäkeiju mintunlehtiä
½ dl raastettua kovaa kotimaista juustoa, esim. vuohen GR
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
½ dl oliiviöljyä
½ valkosipulinkynsi

Ruskista karitsan paahtopaistit pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 52 asteiseksi. Anna levätä 5-10 min folion sisällä. Ruskista herkkusieniviipaleet pannulla. Soseuta peston ainekset sauvasekoittimella. Nostele lautaselle pinaatti, paistetut herkkusienet, ohueksi siivutettu punasipuli ja pekaanipähkinöitä. Viipaloi paahtopaistit ja viimeistele annos pestolla.